Workshops

 
Workshop Fotografie in Zuid-Frankrijk

Van 31 mei tot 5 juni 2020

Vertrek garantie vanaf 4 personen met een maximum van 8 personen


Op 31 mei 2020 gaan we naar de Cevennes , Zuid-Frankrijk! Tijdens deze week fotograferen we met een kleine groep en genieten van het heerlijke Zuid-Franse leven. Mooie landschappen, prachtige natuur, charmante dorpjes, oude steden, zee……alles is dichtbij. Een weekje fotograferen onder vakkundige begeleiding, leren, proberen, en evolueren in de fotografie! Interesse?

Hoet ziet het programma eruit ?

Je wordt verwacht op zondag 31 mei omstreeks 17 uur en we maken gezellig kennis met een klein hapje en een drankje.
Omstreeks 19u30 schuiven we aan voor het aperitief gevolgd door het avondmaal

Maandagmorgen mag je nog even bekomen van de reis, we ontbijten omstreeks 9 uur. Daarna verkennen we de streek met de camera in de aanslag, s’ middags wordt even gepauzeerd om de innerlijke mens te versterken en daarna gaan we verder met fotograferen. Rond 17 uur zijn we terug in ons verblijf en gaan we even onze beeldmateriaal evalueren en desgewenst bespreken. Avondmaal vanaf 19u30.

De volgende dagen gaan we steeds de ganse dag op pad naar verschillende mooie locaties, een paar ochtenden zelfs staan we wat vroeger op en nemen we ons ontbijt mee, zodat we het prachtige ochtendlicht over de Cevennen kunnen vastleggen.
Wat gaan we zeker allemaal zien en fotograferen:

De Gorges van de Tarn (https://www.cevennes-gorges-du-tarn.com/gorges-du-tarn).
We volgen de kronkelende wegen tussen de gorges door en proberen de gieren in het wild te fotograferen (https://maisondesvautours.com).
We trekken ook een dag naar de Camargue en bezoeken het ornithologisch park (http://www.parcornithologique.com).
Steden zoals Aigues Mortes, Alés, Anduze en het schilderachtige Uzès staan ook op de lijst en dit is slechts een kleine greep uit ons goedgevuld programma.
We gaan zeker ook eens ’s avonds (na het avondmaal) fotograferen. Vanop een heuvel brengen we dan Alés in beeld. Nadien bezoeken we Alès en fotograferen de bruggen over de Gardon. Zorg zeker voor voldoende geheugenkaartjes.

Een groot aantal aspecten van de fotografie komen hier aan bod: macro, natuur, landschap, architectuur, enz.
We proberen telkens terug te zijn in ons verblijf tussen 17 en 18 uur. We zijn echter niet strikt aan tijd gebonden en dus kan een extra stop onderweg er altijd wel bij.

Donderdagavond maken we de eindevaluatie op van de week en sluiten af met het avondmaal.

De vrijdagochtend na het ontbijt kan iedereen op eigen ritme terugkeren.


Prijs:
720€ per persoon , op basis van een tweepersoonskamer.

Wat is inbegrepen :

5 overnachting met ontbijt
5 avondmalen ( apero , voorgerecht , hoofdgerecht , dessert ) inclusief dranken.
De verplaatsingen ter plaatse met busje .
De inkomgelden van de sites die we bezoeken ( Maison du Vautour en Parc Ornithologique du Gau
Begeleiding door 2 ervaren fotografen.

Niet inbegrepen :

Heen en weer reis ( eigen vervoer ).
Lunch , niet genoemde maaltijden en dranken.
Verzekering
Souvenirs , uitgaven van persoonlijke aard.

Inschrijven , hoe werkt het :

Je vult het formulier in hier op de website ( onderaan ) , en stort een voorschot van 200€ per persoon op rekeningnummer ;
IBAN = BE37 0010 9959 4828 / BIC = GEBABEBB met vermelding
“inschrijving workshop Zuid Frankrijk met ” aantal” personen ”
Je krijgt dan van ons bevestiging van inschrijving . Let wel, de inschrijving is pas geldig vanaf het moment dat het voorschot op de rekening staat.
Het restbedrag 420€ dient betaald uiterlijk op 17 mei 2020, bij annulering voor deze datum krijg je
het reeds gestorte bedrag terugbetaald . Gaat de reis niet door wegens onvoldoende inschrijvingen of moeten we deze opschorten wegens overmacht ( Corona ) worden de betaalde bedragen uiteraard integraal terugbetaald .


Praktisch:

Voor ons maakt het niet uit of je nu éénmaal de allerlaatste nieuwe dslr bezit of je een systeemcamera hanteert of dat je met filmrolletjes werkt. Zorg wel dat je de hand-leiding van je toestel begrijpt. Benodigd fotomateriaal: je camera natuurlijk en toebehoren zoals statief, objectieven ( tele/macro/groothoek), filters (lange sluitertijd). Je mag uiteraard altijd je laptop meebrengen voor opslag van je beeldmateriaal en desgewenst wat bewerkingen wil uitproberen als er tijd voor is.

Heenreis :

Ons verblijf ligt verscholen tussen de bossen van het dorpje Saint-Sébastien d’Aigrefeuille, vlakbij Alès aan de voet van de Cévennen op een goeie 1000 km van Brussel.
Het juiste adres met coördinaten en uitgebreide routebeschrijving wordt voor de afreis aan de deelnemers meegedeeld. De slaapgelegenheid in ons verblijf beschikt over 4 tweepersoons kamers, waarvan 3 met telkens 2 enkele bedden.
Twee van deze kamers hebben hun eigen sanitair, twee kamers delen het sanitair.

Ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer mogen wij geen gegevens van onze kandidaat deelnemers zomaar vrijgeven. Om reden van milieu en het drukken van de verplaatsingsonkosten zijn wij zeker voorstander van gedeeld autorijden. Geef eventueel bij het aanmelden aan of je graag met iemand meerijdt of dat je iemand mee kan en wil nemen tijdens de heen- en terugreis. Wij brengen je dan in contact met elkaar.

Overige:

Deelname aan de cursusweek/workshop geschiedt op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor lichamelijke letsels of schade aan de apparatuur opgelopen tijdens de cursus/workshop.

Als organisator hebben wij gesleuteld aan de supertof en druk programma waarin iedereen zich zeker wel kan vinden. Helaas kunnen wij afwijken van het programma indien bepaalde attracties niet toegankelijk zijn ingevolge overheidsmaatregelen. In dat geval zullen we altijd trachten een alternatief te voorzien.

Mochten wij onverhoopt genoodzaakt worden om door overmacht de cursus/workshop te annuleren, zullen alle reeds betaalde bedragen integraal teruggestort worden. Wij adviseren een annulerings- en/of reisverzekering te nemen voor het geval u op het allerlaatste moment zou moeten afzeggen. Het staat elke deelnemer vrij om een aparte verzekering te nemen voor je fotoapparatuur. Huisdieren zijn helaas niet toegelaten. Voor bijkomende inlichtingen, aarzel niet ons te contacteren via info@hoegart.be.